Annons
AnnonsVARFÖR GÅR JAG INTE NER I VIKT? HAR JAG FÖR LITE UNDERHUDSFETT?


Svar på kommentarer…

Jag har ett problem, min kropp har typ stannat upp och vägrar gå ner i vikt mer, har gått ca ett år nu och jag vet inte vad jag ska göra? Äter rätt och tränar konstant men inget händer, ha även testat och ändra kost och träningsvanor men kroppen vägrar samarbeta! Har panik nu!!

SVAR: Hej! Ingen panik! Att vara stressad kan göra att du hamnar i dessa platåer. Svårt för mig att säga vad som är felet då jag skulle behöva kolla över exakt hur du tränar och vad du äter. Någonting är fel och behöver ändras för att du ska komma vidare. Tränar du tillräckligt hårt? Äter du verkligen rätt? sover du ordentligt? Stressar du för mycket? Äter du för lite? Äter du för mycket av något? Har du problem med sköldkörteln?

Jag skulle verkligen rekommendera dig att ta hjälp av en duktig PT som kan hjälpa dig att kolla över detta för att sedan lägga upp en kost- och träningsplan. Värt varenda krona. Lycka till! Kram ida

Jag äter alltid tre huvudmål varje dag + ett mellanmål mellan varje. Men jag får ibland lite ”panik” när jag inte får i mig mellanmål typ var tredje timme, är det dåligt om det ibland blir att man inte äter någo mellan två huvudmål, på typ fem timmar? 🙂

SVAR: Det låter som en sund kosthållning. Snälla kära nån vad mycket panik ni alla får. Inget att få panik över ett missat mellanmål. Man kan inte alltid vara perfekt. Äter man dåligt/för lite/för mycket 1 eller kanske 20 dagar av 365 dagar så gör det absolut inget. Det är helheten som räknas. Håll en sund kosthållning med regelbundna måltider i grunden och skiter det sig ibland så spelar det ingen roll 🙂

Hej Ida! Tack för en motiverande och bra blogg! Det är alltid lika inspirerande att kika runt här 🙂 Jag undrar ifall du har någon bra övning för baksida axlar? Jag tränar mycket på gym, men har alltid svårt för att få kontakt med just den muskeln.. Likaså undrar jag ifall du har någon bra övning för övre delen utav ryggen? Jag kör ofta enhands hantelrodd, men känner aldrig så mycket som jag önskar. Tack på förhand! 🙂 Kramar från Ida

SVAR: Tack snälla för din kommentar! 🙂 Såklart har jag det. Min favorit är Hängande rodd med TRX band, tar både i baksida axel och övre delen av ryggen…

Kaviar, nyttigt eller inte? 🙂

SVAR: Lagom nyttigt 🙂 Eftersom man oftast inte äter så stora mängder så spelar det inte så stor roll att det innehåler lite socker mm.

Är det som 17-årig tjej för lite med 12,8 % underhudsfett? Kan det vara en anledning till att man inte har mens?

SVAR: 12% fett på en tjej är väldigt lite och det kan absolut vara anledningen till utebliven mens.

Är det så att alla människor inte kan gå ner till en låg fettprocent på kroppen. Jag tränar styrka/kondition 4ggr i veckan men har fortfarande lite ”hull” kvar runt magen, armarna osv? Kan det vara så att jag bara inte kan bli av med det fettet?

SVAR: Allting går om man bara vill. Alla kan men alla har olika förutsättningar. Man måste bara hitta rätt väg.

Hej goa Ida! Jag behöver lite tips…

1. Hur gör jag för att bli mer motiverad till att springa? Vill verkligen bli snabbare och orka då fotbollen börjar nu!

2. Vad gör jag när jag aödrig blir mätt? Jag kan äta 5 gånger så mycket som alla mina vänner och familj…

3. Hur får jag bort mitt godissug..?

4. Hur går jag ner de sista kilona..?

Du är bäst!!!

SVAR: Tack snäla du för din kommentar 🙂

1. Sätt upp mål, spring intervaller, investera i ett par grymma löpskor, gå inte ut för hårt i början utan trappa upp och hitta en ”löparkomis”.

2. Då kanske du behöver 5 gånger så mycket energi som dina vänner och familj. Testa äta mer av protein (kött, fisk, fågel, keso, kvarg, ägg mm). Det blir man mätt av snabbare och håller sig mätt länge.

3. Läs mina inlägg Bli av med ditt sötsug och 6 bästa tipsen för att motstå sötsaker.

4. Minska på kolhydraterna och ät mer protein och fett är mina bästa tips.

Lycka till! Kram Ida

 

TAGGAR
OM IDAARKIVAnnons
Annons

Laddar