Annons
AnnonsSVAR PÅ FRÅGESTUND OM NAGLAR/NAGELVÅRD


För ett tag sedan hade jag frågestund här på bloggen då ni fick ställa alla frågor ni hade om naglar/nagelvård till min fantastiska nageltjej Celina

Hur snygg är hon inte?!!!

Här kommer hennes svar…

Aga
Jag har haft en lodrät spricka i en nagel i över tre år. Vet ni ngt tips jag kan använda? Laser?
Mvh Aga

Hej Aga! Lodräta sprickor i naglarna som inte försvinner beror oftast på en skada (t.ex. att man slagit i eller klämt sig) i matrix, dvs själva nagelroten där nageln bildas. Tyvärr finns det inget man kan göra för att få det att försvinna, men du kan med fördel lägga material på och var noga med att olja naglarna ofta så att inte sprickan blir värre.

Malin
Hej!
Jag undrar vad ditt bästa tips är för att få nagellacket att hålla LÄNGE? Alltid när jag målar mina naglar så håller det knappt ens en dag innan det börjar flagna. Och jag är ändå försiktig med mina naglar. Använder också alltid seche vites topplack som alla snackar så varmt om. Men det funkar bara inte för mig! 🙁

Hej Malin! Tyvärr är det ju lite så med nagellack att det lätt skavs bort. Det jag kan tipsa dig dig om är att först lägga ett baslack, två lager färg och avsluta med ett topplack. Det är också viktigt att försegla den fria kanten, dvs att man duttar på nagellack längst ut på nageln så att lacket ”kniper runt” kanten. Annars finns ju t.ex. gelpolish som exempelvis Shellac och Gelish, som är en blandning mellan nagellack och gelé. Det skavs inte bort och sitter i ca tre veckor. Tänk också på att olja naglarna ofta – ju torrare naglarna är desto sämre sitter också nagellacket.

Julia

Hej!
Tips för att göra den bästa franska manikyren (själv?)ditt bästa nagel tips? 🙂

Hej Julia! Köp ett baslack, ett rosa lack, ett vitt lack och ett genomskinligt topplack. Lägg ett lager av baslacket och vänta minst ca 10 min. Lägg två lager av det rosa och ta ordentligt med tid på dig. Stressa inte! Ju längre det får torka, desto bättre. Det ska vara genomhårt innan du lägger nästa lager. Den franska lägger du i tre drag – från vänster kant och snett över – från höger och snett över – rätt över hela. Vänta tills att lacket är genomhårt och lägg en gång till om den vita inte blev helt täckande. Vänta tills att lacket är hårt och avsluta med topplacket.
Mitt bästa nageltips är att olja naglarna morgon och kväll – varje dag! Oljan hjälper till att stärka upp nageln och förhindrar att dom börjar skiva sig och gå av.

Gäst

Hej!
Jag älskar att ha fina naglar och målar dem gärna med en fin färg. Tyvär så håller det dåligt och jag måste ”toppa upp” varje dag. Jag undrar om du har något tips på ett riktigt bra överlack? Skulle verkligen uppskatta ett tips!

Hej! Titta på svaret till Malin och var noga med att försegla den fria kanten. Som sagt så är det ju tyvärr så med nagellack att det skavs bort, men ett bra och prisvärt märke som jag gärna använder är Essie.

Felicia

Kan man fixa tippar själv? Vet att depend har såna ”gördetsjälv” paket, är dom bra och hur svårt är det att göra det på sig själv? Funderar nämligen på att köpa ett sånt! Ett tag hade jag långa fina naglar och alla trodde att jag hade gjort tippar men det var mina riktigt, nu är dom bara korta och skivar sig hela tiden. Vad ska man göra åt detta? Jag har såndär myrrarolja, nagelbandsbortagning, nagelbandscreme och en bra handcreme. Om nu detta hjälper, hur många gånger i veckan ska jag ta på detta? Är det bättre eller sämre att ha nagellack på naglarna när man ska låta dem växa? Och sista frågan, vilka färger är inne i vår? 😀 kram

Hej Felicia! Satt lite med plastnaglar när jag var liten, men jag kände rätt så snabbt att det inte riktigt var något för mig. Ett problem som man lätt kan få när man lägger egna färdiga tippar är svamp och mögel då man inte alltid är noga med att göra rent naglarna från bakterier innan. När man sen limmar på nageln så kapslas bakterierna in och där ligger dom sen och gottar sig i värmen och fukten. Det är inget jag skulle rekommendera att använda ofta, men för en kväll om man känner för att vara lite extra fin så känns det nog okej. Var som sagt bara noga med att använda någon form av bakteriedödande vätska innan. Att naglarna skivar sig beror på att ”klistret” som ligger mellan lagerna i nageln och håller ihop allt är för torrt. Genom att olja naglarna varje morgon och kväll bygger du på klistret och naglarna blir starkare och med hållbara. Så olja på allt vad du kan, smörj in händerna varje gång du varit i kontakt med vatten och var noga med att använda vantar när det är kallt. Nagellack kan hjälpa att stärka upp nageln för tillfället, men det är bara genom att tillföra fukt som dom byggs upp och blir mer hållbara.
Jag tror att nude kommer att fortsätta hålla i sig och när våren börjar närma sig brukar de flesta söka sig till lite gladare pastellfärger. Satsa på att gå all in på naglarna i vår och har du tid över, titta på lite youtube-klipp och lär dig lite enklare nail art designer. Nail art är riktigt inne just nu och ju galnare och mer personligt desto bättre! Kram!

Kristina

Naglar som skivar sig och som spricker från längst ut från kanten av nageln så att hela bara rivas av; vad är bästa botemedlet mot detta?

Hej Kristina! Olja, olja och olja! Minst två gånger om dagen. Smörj in händerna efter att du varit i kontakt med vatten och var noga med att använda vantar när det är kallt ute.

Lacknörd
Jag undrar hur länge lacket egentligen behöver torka innan man tar nästa lager? Jag brukar försöka lacka tunt, men tycker ändå det tar sån tid innan det känns ordentligt torrt. Och ska man ha 4 lager (underlack, två lager färg och överlack) så tar det ju evigheter att lacka naglarna om det ska torka upp helt emellan. Har försökt hitta någon info kring detta, typ en mall som ”vänta 10 minuter mellan varje” eller nåt, men har inte hittat nåt sånt. 🙂 Help me?

Hej Lacknörd! Det är jättesvårt att säga då det varierar jättemycket från lack till lack. Tyvärr har jag ingen färdig formel för det men knacka lite försiktigt på det och känn om det är genomhårt. Om du tycker om att fixa med naglarna så skulle jag rekommendera dig att investera i något ev. lite dyrare snabbtorkande lack. Vet att dom bl.a. har det på www.knnailproducts.se


Anna_K
Å vad kul och vilka snygga naglar! jag undrar hur man bäst tar han om sina nagelband? Mina blir så torra och flisiga. Ska man ha någon speciell kräm? 

Hej Anna_K! Alla problem som har med torrhet/fnasighet/skivning/flisor att göra kan oftast alltid härledas till att naglarna/nagelbanden är torra. Det finns speciella nagelbandskrämer som man kan använda, annars är nagelolja det bästa botemedlet för det mesta. Olja minst två gånger om dagen!

Tack för era frågor! Hoppas att ni har fått svar och lite hjälp på vägen.
Kram Celina

TAGGAR
129 kommentarer | Translate
OM IDAARKIVAnnons
Annons

Laddar