Annons
Annons



RECEPT LCHF SEMLA


Jag är inte så fötjust i bakverk men semlor älskar jag! Just nu så undviker jag ju gluten och mjölk men hittade ett recept som jag ändå tänker prova. Gör man en LCHF semla så blir den ju i alla fall glutenfri. 🙂 Här kommer receptet jag ska pröva…

RECEPT SEMELBULLARNA:

Ingredienser: 6 dl mandelmjöl, 1 tsk kardemumma, 0,5 tsk salt, 0,5 tsk bakpulver, 0,5 dl kokosolja, 2 ägg, 1 tsk raw agave sirap eller 1 tsk honung).

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser. Rulla till 11 st bollar och sätt i fina kakformar. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de har en fin gyllenbrun färg.

RECEPT MANDELMASSA:

Ingredienser: 200 g mandel, ca 0,5-2 dl florsocker eller stevia, En skvätt grädde.

Gör såhär: Koka upp vatten och skålla mandlarna och skala dem. Kör mandlarna till ett jämt mandelmjöl i en mixer. Krydda med sötning och grädde till lagom konsistens.

TILLAGNING AV SJÄLVASTE SEMLAN:

Skär bullarna på mitten och klicka i mandelmassa. Vispa grädden och fluffa på önskad mängd. Om man vill så pudra över lite florsocker.

NJUT! 🙂

TAGGAR
1 085 kommentarer | Translate
OM IDA



ARKIV



Annons




Annons

Laddar