Annons
Annons
HÄLSA | Publicerad 9 januari 2013, 08:09

TRÄNING- & KOSTUPPLÄGG FÖR EN DAG

Svar på kommentar...

Skulle du kunna skriva hur en matdag ser ut för dig och även vilka aktiviteter du utför just den dagen du skriver om? Alltså vad du äter, vilka mängder det blir på ett ungefär, hur många mål samt hur länge du utför dessa aktiviteter. Vilket kaloriintag brukar du ligga på, tror du? Vilket kaloriintag på ett ungefär ska man ligga på om man rör sig lika mycket som dig ungefär?
Din blogg är helt AWESOME!

SVAR: hej och tack för din kommentar :) Så här kan en dag tex se ut för mig...

 

Frukost nr 1: Multivitamin, D-vitamn, Aloevera och Omega 3.

Träning: Lite snabb morgonträning i form av 20 min promenad eller ett kort styrketräningspass på 10 min.

Frukost nr 2: havregrynsgröt (1dl), bär, 1 msk kokosolja, ca 2dl havremjölk, 1 kokt ägg och en kaffe. Ca 500kcal.

Mellanmål (ibland): 1 näve nötter eller mandlar. Ca 100kcal.

Lunch: Laxsallad med rotfrukter och senapsvinegrett. (Ca 1 laxfile 125g och massa sallad) Ca 400kcal.

Mellanmål: Proteinbar eller rawfoodbar och/eller proteinshake med havregryn och 1 kaffe. Ca. 300kcal.

Träning: Antingen Pole Dance, Styrketräning eller löpning ca 1 timme.

Middag: Omelett med tonfisk, purjolök och en stor sallad till med morötter och avokado. Ca 400kcal.

Kvällsmål (om jag är hungrig): En proteinshake eller en skål med havremjölk, frön och gojibär. Ca. 150 kcal.

Totalt ca 1900kcal/dag

 

Kalorierna är inte exakt uträknat då jag absolut inte känner något behov av det. Jag äter när jag är hungrig och tills jag känner mig mätt och tycker bättre om att äta många små mål. Just nu tränar jag inte heller särskilt hårt, men kommer snart att börja göra och då kommer jag lägga till mer energi i kosten. Vet inte exakt hur mitt träningsschema kommer se ut inför hösten men kan återkomma med ett nytt kost- och träningsschema om några veckor då träningen dragit igång på allvar.

 

Annons
5 Kommentarer
 • Kristin

  Jag kom på ett tips till alla som har problem med magen alà IBS el liknande…Jag har nämligen börjat dricka ”Inflamino”-Holistics och det funkar heeeelt otroligt bra. Min mage mår supermkt bättre! Den är ganska dyr men så värd! Jag blandar det med rismjölk o dricker MELLAN måltiderna ( ca 1-2 ggr /dag). Jag har nämligen prövat mkt samt aloevera men har aldrig fått ngn vidare effekt. Bara ett tips:)

  GD Star Rating
  loading...
 • Diana

  Borde inte du ligga över 2000 kcal om dagen eller är jag helt ute och cyklar? För jag har sett och hört att en kvinna som inte är så jätte aktiv om dagarna ska äta cirka 2000 kcal och du som tränar borde väl ligga över det eller :) ? Är endast lite nyfiken och vet heller inte riktigt hur mycket jag själv ska äta därför jag frågar. Undrade därför över hur du äter på en dag :)
  Jättebra blogg och tack för att du lägger ner tid på att driva denna blogg och inspirera!

  GD Star Rating
  loading...
 • Linn

  Inspirerande blogg som vanligt! :-)
  En fundering, är inte 1900 kcal för lite för dig med tanka på hur aktiv du är?
  En genomsnitts kvinna förbrukar väl runt ca 1900 på en dag och då har du en liten morgonträning + en timmes träning på eftermiddagen också? Bara lite nyfiken hur du tänker, eller ditt mål kanske är att gå ned i vikt? :-)

  GD Star Rating
  loading...
 • Emma

  Hej, 
  Om du ska utesluta gluten helt så innehåller vanliga havre gluten. Det finns havregryn från semper som är 100% rena havregryn som är fria från gluten. Även havremjölken innehåller ibland gluten. Bara ett litet tips från en med glutenintolerans :). Sedan vill jag även passa på att säga heja dig och din underbara blogg!

  GD Star Rating
  loading...
 • Pingback: KOSTDAGBOK FÖR EN DAG | Ida Warg()