AnnonsPALEO VS LCHF


2 dieter som blivit väldigt populära de senaste åren är LCHF och Paleo (Stenålderskost). Men vad är då skillnaderna på dessa 2 kosthållningar?

Den största skillnaden skulle jag säga är att LCHF är en lågkolhydratskost där man nästan helt utesluter kolhydrater för att använda sig av fett som energikälla istället. Paleo tillåter kolhydrater i form av frukt, bär, rotfrukter och grönsaker. Båda kosthållningarna är väldigt proteinrika.

Båda kosthållningarna utesluter allt vad gluten heter och i Paleokost så utesluter man även mejeriprodukter då de anser att vi människor inte är gjorda för att äta det. I LCHF är mejeriprodukter tillåtet och man använder sig först och främst av de feta sådana som tex. ost och grädde.

Jag själv har testat LCHF en kortare period och tycker inte att strikt LCHF passar mig men den kan säkert passa många. Dock lagar jag ofta rätter som är LCHF inspirerande och käkar mer än gärna en god lågkolhydratsmåltid.

Paleo gillar jag skarpt och tycker det är en fantastisk kosthållning. Jag äter inte helt strikt men äter glutenfritt och så mjölkfritt som jag orkar/vill (äter får och getost ibland och även vassleprotein). Äter också produkter av havre vilket egentligen inte är godkänt i Paleokost. Men Paleo är enligt mig en bra och sund kosthållning som jag inspireras av.

Annons

Har ni testat LCHF- eller Paleokost? Vad är era åsikter kring dessa kosthållningar?

TAGGAR
1 059 kommentarer | Translate
OM IDAARKIV
Laddar