AnnonsMIN SVAGA PUNKT


Det finns en muskelgrupp som jag alltid glömmer att träna. Hmm frågan är om jag glömmer den med flit eller inte? haha. Det är lätt att man undviker att träna sina svaga delar på kroppen då det är jobbigt och att man istället väljer att träna de muskelgrupper man är stark i. Känner ni igen det? Egentligen borde man göra tvärt om 🙂

 Min svaghet är i alla fall tricepsmuskulaturen (baksidan av överarmen). Här känner jag att jag ligger efter i styrka just nu och ska försöka vara noga med att stärka upp den i sommar. Jag kommer köra uthållighetsträning på den med superset(2 övningar i följd) eller triset(3 övningar i följd) med många repetitioner då jag är ute efter en stark muskel utan att göra den större.

Har också ibland svårt att hitta kontakten med muskeln i vissa övningar med vikter, så kör mycket med gummiband och HJÄLP vilken kontakt jag får! Gummibandet kommer åka med mig på semestern!

Gårdagens pass körde jag triceps och axlar och dessa övningar: Frenchpress, Militärpress, ”Hantelcirklar”, Enarms Tricepspress med gummiband, Tricepspress cable cross, Biceps/axel/triceps övning med kettlebell, Raka hantellyft åt sidan och hopprep. Idag är mina axlar och triceps MINST sagt möra! UNDERBART!

Efter passet körde jag en lång välbehövlig stretch, bla. denna som öppnar upp höfterna så skönt.

Så snälla ni nu får ni agera min PT och peppa mig på att träna upp mina triceps 🙂

Annons

Har ni någon muskelgrupp som ni ””glömmer”/undivker att träna för att det är tråkigt/jobbigt eller gör ont?

TAGGAR
1 786 kommentarer | Translate
OM IDAARKIV
Laddar