Annons
AnnonsLCHF – BRA ELLER DÅLIGT?


Många av er har önskat att jag ska skriva om mina åsikter kring dieten LCHF. Självklart gör jag det och här kommer det.

Jag själv har testat att gå på LCHF under drygt 1 månad bara för att känna på hur det är. Jag försökte hålla mig till en strikt diet på under 20g kolhydrater/dag som är det som ska intas om man är en ”riktig” LCHF:are. Jag förde in allt jag käkade i ett program för att hålla koll på exakta kolhydrtasmängden jag måste säga att det var galet svårt att hålla sig under 20g kolhydrater/dag då nästan allt innehåller lite kolhydrater. Även om jag bytte ut alla mejerier mot de fetaste sorterna, käkade mycket kött, fisk, fågel, grädde, ägg, turkisk yoghurt mm. så samlades kolhydraterna ändå på.

Jag blev trött och slö och kände att min hjärna inte alltid var på topp. Jag orkade heller inte träna så hårt som jag planerat (även futan fick dra ner på träningen under tiden. Det som orkades med var promenader och några gympass i veckan.

Bild lånad från aftonbladet.se

LCHF var inget för mig och min livvstil då jag behöver kolhydrater för att orka med all träning och jobb jag gör på dagarna. Men vi alla är olika och LCHF passar säkert kanon för vissa männisor. LCHF kan tex vara bra för de personer som vill bli av med ett sockerberoende eller för de personer som har en övervikt, ett stillasittande jobb och inte vill/orkar/honner träna så mycket.

Men varken  LCHF eller någon annan strikt diet är något jag hoppar av förtjusning av och rekommenderar folk. Alla personer är olika och jag rekommenderar bra och ren mat med en lagom blandning av protein, bra fetter och långsamma kolhydrater. Välj de livsmedel som just du och din kropp mår bra av och gärna ekologiskt.

Är det någon av er som har eller äter enligt LCHF?

TAGGAR
838 kommentarer | Translate
OM IDAARKIVAnnons
Annons

Laddar