Annons
AnnonsKOMPRESSIONSKLÄDER, ÄR DET VIKTIGT ELLER BARA STRUNT?


ÖNSKAD RUBRIK AV ER.

Varför man använder kompressionskläder är för att förbättra återhämtningen efter träning. Genom att bära kompressionskläder ska blodgenomströmmningen öka och ta med slaggprodukter och skölja in med nytt blod. Det här är samma effekt som man får av att tex. att ta en lätt jogg eller cykeltur efter träning. Egentligen sägs det att man får bäst effekt av en längre jogg eller cykeltur, men det är inte alla som orkar eller har tid med det så då ska man nu istället kunna använda kompressionskläder efter träning. Självklart kan man också bära kläderna under träningen om man vill, men det är efter träningen som de ska ge en återhämtande effekt.

Eftersom jag aldrig har testat kompressionskläder kan jag inte uttala mig om de funkade eller vad jag tycker. Vet att PUMA har ett par grymma tights på G som jag kommer att testa direkt de kommer och då kan jag skriva ett inlägg om vad jag tycker 🙂 Men tränar man på en hög nivå så tycker jag absolut att man ska ge kompressionskläder ett försök då det faktiskt kan förbättra dina prestationer.

Men som sagt jag återkommer när jag testat PUMAs nya och grymt snygga kompressionstights 🙂

TAGGAR
652 kommentarer | Translate
OM IDAARKIVAnnons
Annons

Laddar