Annons
AnnonsGRYM ÖVNING FÖR INSIDA- & BAKSIDALÅR


Min pojkvän har ont i rygg och knän och har därför svårt att träna benen just nu i basövningar som tex knäböj. Han är också ostabil i fotleder och knäleder och ojämt stark och därför lörde jag honom den grymmaste övningen som jag kallar för kjejsaren.

Beskrivning: Man strår på ett ben och håller en vikt/viktskiva/kettlebell i båda händerna. Spänner hela bålen och börjar luta sig sakta framåt med överkroppen medan det ena benet går bakåt. Man kan tänka att så långt ner överkroppen går ska också bakbenet gå (som en gungbräda). När man är i det nedre läget är det viktigt att inte tappa övre delen av ryggen utan håll axlarna bakårrullade. När man har kommit vågrätt eller om man inte kommer längre ner så vänder man upp igen med hjälp av baksida lår och rumpa. Benet ska aldrig nudda marken mellan repetitionerna. 

Det kan hända att man tappar balansen eller känner sig galet vinglig i denna övningen, men låt det vara så och fokusera. Det fina med denna övning är att ju mer man vinglar desto mer tränar man 🙂

GRYM övning som jag tycker ni ska lägga in ert träningspass och är kanon för att träna upp styrkan i knäleder, fotleder, rumpan, insida- och baksidalår. 

KÖR HÅRT! 

TAGGAR
1 012 kommentarer | Translate
OM IDAARKIVAnnons
Annons

Laddar